6. kesäkuuta 2014

X-Men: Days of Future Past


Ohjaaja: Brian Singer
Käsikirjoitus: Simon Kinberg, Matthew Vaughn & Jane Goldman
Pääosissa: Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Patrick Stewart, Ian McKellen, Nicholas Hoult, Halle Berry, Peter Dinklage, Ellen Page, Shawn Ashmore, Evan Peters, Omar Sy & Lucas Till
Kesto: 2h 10min
Ikäraja: 12

X-Men: Days of Future Past sitoo yhteen alkuperäisen x-men trilogian ja ehdottomasti sarjan parhaimman elokuvan, X-Men: first classin, unohtamatta myöskään Wolverinen omia elokuvia. Ensimmäisistä elokuvista tutut mutantit kamppailevat synkässä tulevaisuudessa Sentinel-robotteja vastaan, joiden ainoa tarkoitus on hävittää mutantit maanpäältä. Taistelu on toivotonta kehän kiertämistä, kun voitto saavutetaan aina väliaikaisesti eikä turvaa ole missään. Ratkaisu parempaan tulevaisuuteen ja toivoon elää, löytyy menneisyydestä, jonne Wolverine matkaa Kittyn voimien avulla. Wolverine herää nuoremmassa ruumissaan 70-luvulla, jossa hänen tulee etsiä käsiinsä Professori X:n ja Magneton nuoremmat minät. Tapahtumien kulun muuttamisessa myös Mystikolla on suuri rooli pelattavana.


Days of Future Past on Spider-manistä huolimatta, omalla kohdallani se vuoden odotetuin marvel-leffa. X-Men: First Classa pitää edelleen vankasti suosikkisupersankarileffat listan ykkössijaa ja vaikka alkuperäinen trilogia puolestaan ei ollut kummoinen, ovat siinäkin esiintyneet mutantit ikuistuneet vahvasti mieleen. Seitsemäs X-Men elokuva osoittautuu olevan enemmän sukua First Classille ja hipookin samaa tasoa ponnekkaasti, joskin ei ihan riitä syöksemään parasta ensimmäiseltä sijalta. 


Days Of Future Past onnistuu menemään suurinpiirtein yksiin aiempien elokuvien juonikaarien kanssa, eikä katsojallekaan tuota vaikeuksia pysyä mukana, etenkin jos on aiemmat elokuvat nähtyjen listalla. Toimivia juonikuvioita vielä vahvemmin esille puskee mukaansatempaava tunnelma ja menemisen tempo. Mutantti elokuvilla on myös ollut aina vahvuutena erilaisuuden kuvaus ja siitä seuraava sosiaalinen syrjintä, ellei jopa halu kitkeä kokonaan pois vääränlaiset yksilöt. Ymmärrystä kaivataan molemmilta osapuolilta ja molemmista puolista löytyy eri ääripäihin nojaavia yksilöitä, joiden silmissä ainoa tie on todellakin toisen puolen lopullinen tuhoaminen. 


Jokaisessa X-Men elokuvassa vähintäänkin piipahtanut Wolverine on keskeisessä osassa, koska hän tekee aikamatkan ja katsoja seuraa eniten hänen kauttaa elokuvan kokonaiskulkua. First Classin tapaan alkuperäistä trilogiaa suurempaan rooliin on nostettu Jennifer Lawrencen Mystikko, jonka motiiveja ja mielenliikkeitä valoitetaan yhä enemmän. Kuitenkin Wolverinea ja Mystikkoa enemmän näkisin vielä keskeisempänä Charlesin ja Erikin, niin menneessä kuin tulevassa. Molemmilla hahmoilla on merkittävä panos ja vaikutin tuleviin tapahtumiin ja eritoten heidän keskenäinen ystävyys vaan jaksaa liikuttaa. Tässä elokuvassa saamme kahden sijaan katsoa neljää upeaa näyttelijää toteuttamassa näitä hahmoja. Sivuosissa on päästy esittelemään muutamia uusia mutantteja niin tulevaisuudessa, kuin menneisyydessä ja heistä mieleenpainuvin on ilman muuta Quicksilver, jonka parasta antia näemme vankilakohtauksessa. 

X-Men: Days of Future Past on kesän parhaimmistoa ja myös sitä tasokkaampaa supersankaritoimintaa, joka sopii myös aiheeseen perehtymättömille. Suosittelen ja suosittelen lisäksi aiemmista elokuvista eritoten First Classiä.


Traileri on upea! Loppupuolella on sama Zimmerin biisi, joka oli myös 12 Years a Slaven trailerissa.


 


Lopputeksien loppupätkästä lisäinfoa löytyy Ruudukon blogista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...